Riskettankurs

Kursen ges i Mjärdevi Center i Linköping (Teknikringen 10) och tar ca 3,5 timmar. Gratis parkering finns precis intill huset. Kursen hålls på svenska.

För tillfället har vi inga planerade kurser, var vänlig kontakta info@trafikonline.se för mer information.

Är kursen som du vill gå fullbokad eller passar inte någon av tiderna? Mejla oss på info@trafikonline.se.


Är ni godkända som utbildare för Introduktionsutbildningen (Handledarkursen) samt Riskutbildning del 1 för behörighet B?
Ja, vi är av Transportstyrelsen godkända som utbildare både för Introduktionsutbildningen (även kallad Handledarutbildningen), samt för Riskutbildning del 1 för behörighet B (Riskettankursen). Bendtsen & Johansson AB som är ägare av Trafikonline.se står med i Transportstyrelsens databas över godkända utbildare.

Vem håller i Handledar- och Riskettankurserna?
Evelina håller i kurserna. Hon gick Trafiklärarutbildningen år 2004, och år 2008 studerade hon till utbildningsledare vid Örebro Universitet.

År 2006 infördes det som ett krav att den som ska övningsköra privat måste genomföra en så kallad Introduktionsutbildning (Handledarkurs/Handledarutbildning) för att få övningsköra privat. År 2009 infördes Riskutbildning 1 som krav för den som ska ta körkort för behörighet B. Evelina har hållit i båda dessa kurser cirka en gång i veckan sedan dessa krav infördes.

Små grupper. Våra grupper är små, detta ger varje person tid och möjlighet att ställa frågor till läraren.

Parkering - Kan man parkera i närheten? Ja, på baksidan av huset så finns en stor parkering där flera platser är till för besökare till huset (Mjärdevi Center).

Vad är Mjärdevi Center? Mjärdevi Center där kurserna hålls är en stor byggnad som inrymmer en mängd kontor och konferenslokaler. Kurserna hålls på olika våningsplan beroende på antalet deltagare vid varje enskilt kurstillfälle. När ni har bokat en kurs så skickar vi ut ett SMS med mer information om var vi ska träffas innan varje kurs.

Kaffe, te, choklad och fika? Innan varje lektion börjar så erbjuds deltagarna kaffe eller annan valfri dryck ifrån vår kaffemaskin. I paus nummer två så bjuder vi även på fika! Inne i rummet så finns det även bubbelvatten som kursdeltagarna kan dricka av under kursens gång.

Riskutbildning del 1 Körkortsbehörighet B

  • Denna kurs hålls i Mjärdevi Center i Linköping.
  • Kursen ges på svenska.
  • Kursen är 3,5 timmar lång oavsett antal deltagare. Detta enligt krav som Transportstyrelsen ställer.
  • Kravet för att bli godkänd på denna kurs är att du deltar aktivt och att du stannar kvar tills kursen är genomförd.